diumenge, 7 de maig del 2017

2na trobada a Breda, com sempre un plaer


Magnífica trobada a Breda, on el sol i el bon temps ens han regalat la seva presència constant, i ens han permès, per segona vegada, dibuixar els entorns i les restes d’aquest monestir de Sant Salvador. Aquest any hem estat 41 dibuixants els que ens hem trobat aquí.




El monestir, del que queden a penes unes restes i la seva església, convertida actualment en l’església del poble, té el seu origen al segle XI. Actualment, a Breda es celebra la festa petita per aquestes dates, que oscil·la d’abril a maig, depenent de la Pasqua (es celebra el 3r diumenge després de Pasqua), anomenada amb el curiós nom de Festa de l’Ajust.



És en aquest marc de la Festa de l’Ajust que des de fa dos anys es celebra a Breda la Fira del Monestir, una fira dedicada a difondre la cultura monàstica en sentit comercial i cultural.

I aquí estem nosaltres, dibuixant, en aquest marc incomparable que ens ha deixat la nissaga dels Vescomtes de Cabrera, fundadors i propietaris que foren del monestir i del castell de Montsoriu que es veu des de la plana de Breda.



Després d’un esmorzar exquisit amb les coques fetes a un forn del mateix poble, ja hem anat ràpidament a dibuixar. A més, una xapa commemorativa i una llibreteta Talens han estat complement perfecte per l’estada i record del dia.



Breda és plena de racons magnífics: el pati de l’Abadia, les restes de l’antic claustre, la bassa del molí, els campanar de Santa Maria...
Un altre motiu de dibuix han estat els relicaris de Sant Iscle i Santa Victòria, patrons de Breda, que només són exposats a la vista del públic per aquetes dates, i són realment preciosos
 

 
Entre el brogit de la festa, les parades de comerciants, la gent ballant country... hem estat molt entretinguts. Alguns de nosaltres fins i tot, hem gaudit d’una visita guiada, gentilesa del mateix ajuntament, que ens ha permès pujar fins l’impressionant campanar gòtic.
Un cop enllestit el primer tram del dia, hem fet al foto del grup.
De fet n’hem hagut de fer dos, perquè hi ha un grupet que ha arribat tard a la foto i n’hem fet una altra. Sempre n’hi ha que arriben a misses dites!!
 En aquell moment també s’ha fet un sorteig d’uns regals gentilesa de Lamy i Leuchtturm1917 i algunes llibretes Talens. Ha estat un moment molt divertit i simpàtic!
 

El dinar l’hem fet al restaurant El Pati, molt a prop del nucli urbà, i alguns de nosaltres, com era d’esperar, no hem deixat de dibuixar
 I després hem tornat a rodar pel poble amb llapis, pinzell i llibretes per acabar d’arrodonir el dia. Aquests són els que han fet tarda

I res més! Un esplèndid dia amb gent esplèndida fent allò que més ens agrada, què més es pot demanar? Esperem que l’any vinent ens tornin a convidar a la 3a Fira del Monestir, per poder venir a la trobada "Dibuixem el Monestir".




1 comentari:

  1. Nunca es tarde si la dicha es buena, i molt menys si la missa és dita!
    I, qui a bon arbre s'apropa, bon quadern le regalen!
    Era algo aixís, no?
    ;-))
    Una companyia immillorable per a une jornada inolvidable
    GRÀCIES UNE VEGADE MÉS!
    El ocurrente recurrente

    ResponElimina